Kiválasztott hír:


Ács Város több utcájában problémát jelent az ingatlanok beazonosítása, tekintettel arra, hogy a házszámok egyáltalán nem vagy nem megfelelő módon kerülnek kihelyezésre.
Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 14/A. § (5) bekezdése szerint minden házszámmal ellátott épületen a tulajdonosnak fel kell tüntetnie a házszámot.

Amennyiben valaki bizonytalan ingatlana pontos jelölése felől, a Polgármesteri Hivatalban tudunk segítséget adni.
A házszámtábla hiánya vagy nem megfelelő elhelyezése megnehezíti a betegszállítók, a mentőszolgálat, a tűzoltóság, a rendőrség, a postai szolgálat, valamint a többi közszolgáltató munkáját.
A beazonosíthatóság továbbá a lakosság érdekeit, valamint a közbiztonság megteremtését is szolgálja.
Kérjük, hogy a házszámtáblák kihelyezésénél az alábbiakra legyenek figyelemmel:
– A házszámtáblát az épület utcai homlokzatán kell elhelyezni.
– Amennyiben egy telken több épület van, melyeknek utcai homlokzatai egymást takarják vagy az épület utcai homlokzatán elhelyezett házszám az esetlegesen nagy távolság miatt a közterületről nem látható, akkor a telek homlokvonalán (az első épület homlokzatán, kerítésen) is valamennyi az ingatlanon álló épületre vonatkozó házszámot fel kell tüntetni.
– A házszámtábla beszerzéséről, kihelyezéséről, szükség szerint cseréjéről és pótlásáról az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni.
Fentiek alapján kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a házszámtáblák szükség szerinti pótlásáról, kihelyezéséről haladéktalanul gondoskodni szíveskedjenek.

Közreműködésüket köszönjük!