Kiválasztott hír:


Ács Város Önkormányzat

EFOP – 1.2.11-16-2017-00020 számú Esély-otthon – „Ácsra vágyÁcs” pályázat keretében lakhatás biztosítására
Ács Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi letelepedést és munkavállalást ösztönző támogatásokról szóló 20/2018.(XII.13.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Rendelet) alapján pályázatot hirdet a város jövője szempontjából értékes végzettséggel rendelkező fiatal szakemberek helyben maradásának vagy a városban történő letelepedésének támogatására.
Ács Város Önkormányzata a helyi letelepedést és munkavállalást ösztönző támogatások keretébenolyan 18 – 35 év közötti pályázókat kíván támogatni, akik a településen lévő szakemberhiányt enyhítik munkájukkal.
Ács Város Önkormányzata vállalja, hogy maximum két év időtartamra (várhatóan 2023.01.15.-2025.01.14.-ig) az
Ács, Deák F, u. 25/2. 36,51 m2, 1 szoba összkomfort, gázfűtés
szám alatti és típusú bérlakásban lakhatást biztosít a pályázaton nyertes, helyben maradó vagy itt letelepedni kívánó fiatal szakember számára. A bérelni kívánt lakást a pályázati adatlapon szükséges megjelölni.
A lakhatást biztosító támogatási rendszer részletes szabályait a fenti Rendelet tartalmazza.
I. A pályázók köre
Pályázatot nyújthatnak be azon 18-35 év közötti személyek, akiknek a Rendelet szerinti hiányszakmájuk van, valamint Ácson lakóhellyel rendelkeznek vagy Ácson kívánnak letelepedni és Ács közigazgatási területén működő munkáltatónál dolgoznak, vagy ott kívánnak munkát vállalni.
II. A támogatás feltételei
A lakhatás biztosítására vonatkozó támogatás pályázat útján nyerhető el.
A támogatásra az a fiatal szakember nyújthatja be a pályázatát, akinél fennállnak az alábbi együttes feltételek:
- aki Ácson lakóhellyel rendelkezik és életvitelszerűen Ácson él, vagy Ácson kíván letelepedni,
- 18. életévét már betöltötte, de a 35. életévét még nem,
- ő vagy a vele együtt költöző személy nem rendelkezik saját, kizárólagos tulajdonú, haszonélvezettel és özvegyi joggal nem terhelt lakásingatlannal,
- a pályázat benyújtásakor rendelkezik a település közössége számára fontos felsőfokú végzettséggel, vagy érettségire épülő szakképesítéssel, vagy a Rendeletben meghatározott hiányszakmára vonatkozó végzettséggel és ebben a szakmában is dolgozik,
- Ács közigazgatási területén székhellyel vagy telephellyel rendelkező munkáltatóval megkötött munkaszerződése, kinevezése vagy megbízása van, vagy ennek megkötésére irányuló munkáltatói szándéknyilatkozattal rendelkezik, mely alapján legkésőbb a lakhatás igénybevételekor foglalkoztatási jogviszonyt létesít,
- vállalja az 50.000 forint óvadék megfizetését, és
- vállalja legalább havi 5 óra közösségi célú önkéntes tevékenység végzését Ácson.
Nem nyújtható támogatás annak a pályázónak és a vele együtt költöző személynek, akik a döntéshozó képviselő-testület bármely tagjával vagy a támogatást nyújtó önkormányzat vezető tisztségviselőjével közeli hozzátartozói viszonyban vannak.
III. A pályázat tartalmi elemei
A Rendelet 3. melléklete szerinti pályázati adatlap, melyhez csatolni kell:
- a pályázó részletes önéletrajzát,
- a jövedelmi és vagyoni viszonyokra vonatkozó igazoló dokumentumokat,
- az iskolai végzettséget tanúsító oklevelek másolatát,
- ácsi székhelyű vagy telephelyű munkáltatóval megkötött munkaszerződést, kinevezést, megbízási szerződést vagy ezek megkötésére irányuló munkáltatói szándéknyilatkozatot,
- amennyiben releváns a pályázó által a pályázat benyújtása előtt végzett önkéntes munkáról szóló igazolást,
- motivációs levelet és
- amennyiben van a lakás-előtakarékosságról szóló igazolást.
IV. A pályázattal elnyerhető támogatás
A lakhatás biztosítása támogatást elnyerő pályázó, az elnyert lakásnak maximum 24 hónapig lehet bérlője. A lakhatásért lakbért nem kell fizetnie csak az általa használt bérlemény rezsiköltségének megfizetésére köteles
V. A pályázat benyújtásának módja, helye, határideje
A pályázat benyújtható személyesen az Ácsi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán munkaidőben, postai úton az Ácsi Polgármesteri Hivatal 2941 Ács Gyár u. 23. szám alatti címre.
A pályázat benyújtásának határideje: 2022. november 30.
VI. A lakhatás biztosítása támogatás igénybevételének feltételei
A lakhatás biztosítás támogatás igénybevételének feltétele a támogatási és a bérleti szerződések megkötése, a bérleti szerződés megkötését követően a bérlő közjegyzői okirati formában tett kötelezettségvállaló nyilatkozata és az 50.000 forint óvadék befizetése.
A nyertes pályázó a támogatási és a bérleti szerződéseket a döntésről szóló értesítés kézhezvételét követő 15 napon belül köteles megkötni, ennek elmulasztása esetén a támogatói döntés érvényét veszti.
Egyéb információk
A pályázatok elbírásáról Ács Város Önkormányzatának Képviselő-testülete zárt ülés keretében dönt. A pályázatok elbírálása a Rendelet 1. mellékletében meghatározott értékelési szempontrendszer szerint megállapított pontszámok alapján történik.
A Képviselő-testület döntése ellen fellebbezésnek helye nincs.
A Képviselő-testület döntéséről a pályázók írásbeli értesítést kapnak. A pályázatok eredményét a helyben szokásos módon közzéteszik Ács Város Önkormányzat honlapján és az Ácsi Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján.
A pályázati adatlap letölthető Ács Város honlapjáról (www.acsvaros.hu), vagy személyesen átvehető az Ácsi Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán.
Ács, 2022. október 25.
Dr. Fülesné Balogh Anita Dr. Szentirmai István

jegyző polgármester