Ács város honlapja



Határozat száma:
26/2011 2011.01.27.

Tárgya:
A köztisztviselők teljesítmény-követelményeinek alapját képező 2011. évi

Határozat:
26/2011.(I.27.) sz. határozat
Ács Város Önkormányzata Képviselő-testülete – a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992.évi XXIII. törvény 34.§ /3/ bekezdésében kapott felhatalmazás alapján - a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői részére 2011. évi a teljesítménykövetelmények alapját képező célokat az alábbiak szerint állapítja meg:

Átfogó célok:
- A Képviselő-testület tájékoztatása a jogszabályi változásokról, döntéseinek szakszerű előkészítése, végrehajtása;
- Az Önkormányzat gazdasági céljai érdekében a pénzügyi lehetőségek, pályázatok felkutatása, hatékony kihasználása;
- A lakosság széleskörű tájékoztatása, a közérdekű adatokkal kapcsolatos jogszabályi előírások betartása;
- Kiemelt figyelmet kell fordítani a szolgáltatásorientált, polgárbarát közigazgatás szellemének megfelelő közszolgálat biztosítására, a hatékonyság javítására.

Tevékenységi célok:
- A közigazgatási eljárások szakszerű lefolytatása, az ügyintézés során a határidők betartása, az ügyfelek korrekt tájékoztatása, fegyelmezett kiszolgálása, rugalmas helyettesítési rendszer kialakítása.
- Továbbra is törekedni kell a hatósági ügyintézés törvényességi színvonalának javítására, illetve a hivatali szervezeti egységek közti – az ügyfelek tehermentesítése érdekében történő – szorosabb kommunikáció megvalósítására.
- Továbbra is ki kell használni a pályázatokon elnyerhető központi és Európai Uniós támogatásokban rejlő lehetőségeket.
- Kiemelt figyelmet kell fordítani az önkormányzati vagyontárgyak kezelésére és hasznosítására, fejleszteni kell az ingatlanvagyon-kataszter rendszerét.
- A pénzügyi működés területén 2011. évben is elsődleges legyen a költségvetés végrehajtása során a szabályszerűség biztosítása a célszerűségi, hatékonysági és a takarékossági szempontok figyelembe vételével.
- A helyi rendeletek előkészítését, módosítását, a meglévő és kialakítandó koncepcióknak, jogalkalmazói tapasztalatoknak, központi jogszabályoknak, képviselő-testületi döntéseknek megfelelően kell elvégezni.
- A képviselő-testület által hozott döntések végrehajtásának folyamatos figyelemmel kísérése, a testület tájékoztatása a végrehajtás megtörténtéről.

Funkcionális célok:
- Képzett, az önkormányzati feladatok ellátásához szükséges személyi állomány biztosítása: egyéni teljesítménykövetelmények meghatározása, helyi továbbképzési terv készítése a szakmai munkavégzés színvonalának emelése érdekében. Az önkormányzat vagyonkataszteri rendszere felülvizsgálatára alkalmas képesítés megszerzésére irányuló továbbképzés támogatása.
- Intézményi alapdokumentumok /SZMSZ, szabályzatok, alapító okiratok, munkaköri leírások stb/ aktualizálása, folyamatos ellenőrzése.
- Az önkormányzati testületi előterjesztések elektronikus úton történő továbbítása.
- Az önkormányzati honlap tartalmának kibővítése, aktuális információkkal történő frissítése. A hivatal informatikai fejlesztése, különös tekintettel az e-közigazgatás, elektronikus ügyintézés feltételeinek megteremtésére.
- A központi iktatási rendszer hatékony működtetése, folyamatos irattározás a statisztikai adatszolgáltatás érdekében.
- Önkormányzati rendeletek egységes szerkezetbe foglalása, önkormányzat által nyújtott támogatások városi honlapon megjelentetése.
- A folyamatban lévő Európai Uniós társfinanszírozással megvalósított pályázatok végrehajtásának koordinálása.
Határidő: 2011. február 28. az egyéni teljesítménykövetelmények
meghatározása
2011. december 31. az egyéni teljesítménykövetelmények
értékelése
Felelős: Lakatos Béla polgármester, Dr. Malomsoki István jegyző


Határido:
2011.02.28.

Felelos:
Dr. Fülesné Balogh Anita jegyzo