Ács város honlapja



Határozat száma:
65/2011 2011.03.03.

Tárgya:
Folyószámla hitelkérelemhez hozzájárulás

Határozat:
65/2011.(III.03.) sz. határozat
Ács Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megbízza Lakatos Béla polgármestert, hogy a költségvetés bevételei és kiadásai különbségéből adódó átmeneti likviditási problémáinak áthidalása céljára éven belüli lejáratú folyószámla-hitelt vegyen fel az OTP és Kereskedelmi Bank Nyrt. Közép-Dunántúli Régió Tatabányai Fiókjától.
A folyószámla hitel – keret összege:80.000.000,- Ft, azaz nyolcvan-millió forint.
A hitelkeret megnyitásának időpontja: 2011. április 1.
Ács Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kötelezettséget vállal arra, hogy a hitel futamidejének éveiben költségvetéseinek összeállításakor a felvett hitelt és járulékait betervezi és jóváhagyja, minden más működési kiadást megelőzően.
A hitel biztosítéka Ács Város Önkormányzatának költségvetése, valamint – az Önkormányzat és az OTP Bank Nyrt. között fennálló keretbiztosítéki jelzálogszerződés – alapján 450.000.000,.Ft keretbiztosítéki jelzálogjog. A jelzálog jogosultja az OTP Bank Nyrt.
A Képviselő Testület megbízza Lakatos Béla polgármestert és dr. Malomsoki István jegyzőt a hitel egyéb feltételeiben történő megállapodásra és a fentiek szerinti hitelszerződés aláírására.
Határidő: 2011. március 31.
Felelős: Lakatos Béla polgármester, dr. Malomsoki István


Határido:
2011.03.31.

Felelos:
Dr. Fülesné Balogh Anita jegyzo