Ács város honlapja



Határozat száma:
109/2011 2011.04.14.

Tárgya:
ingatlan értékesítésére versenytárgyalás meghirdetése

Határozat:
Téma: ingatlan értékesítésére versenytárgyalás meghirdetése
Előterjesztő: dr. Malomsoki Isvtán jegyző

109/2011.(IV.14.) sz. határozat
Ács Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 1/1 arányú tulajdonában lévő, az ácsi 2/14. hrsz. alatt felvett, természetben Ács, Gyár utca 47. szám alatt található 876 m2 területű, belterületi lakóház, udvar megnevezésű ingatlant versenytárgyalás útján értékesíteni kívánja. Az ingatlan kikiáltási ára: 12.500.000 Ft.
Az önkormányzat kiköti, hogy az ingatlant kizárólag egy egységben kívánja értékesíteni.

A versenytárgyalás:

helye: Ács Város Polgármesteri Hivatalának Tanácsterme
ideje: 2011. május 6. 900 óra

Az értékesítésre kerülő ingatlan szabadon megtekinthető, előzetes egyeztetés alapján (Tel.:34/595-140).


Az árverésen való részvétel feltételei:

Az árverésen bármely természetes vagy jogi személy részt vehet.
Jelentkezni írásban – a szükséges azonosító adatok megadásával -, 2011. május 5-én 1200 óráig a polgármesteri hivatal titkárságán lehet.
A részvétel feltétele, hogy a pályázó a megvásárolni kívánt ingatlan kikiáltási árának 10%-át bánatpénzként befizessen Ács Város Önkormányzatának az OTP Bank Nyrt. Ácsi Fiókjánál vezetett 11740078-15385413 számú bankszámlájára.
Az árverésre való jelentkezéshez csatolni kell a befizetési bizonylat másolatát.
Az árverés után a bánatpénz 8 napon belül mindazok számára visszafizetésre kerül, akik részt vettek a versenytárgyaláson, de nem szerezték meg az ingatlan tulajdonjogát. A befizetett bánatpénz, a nyertessel való szerződéskötéskor foglaló címén a vételárba beszámításra kerül.
Az árverésen nem vehet részt az, aki hitelt érdemlően nem tudja igazolni a bánatpénz befizetését.

A versenytárgyalás lebonyolítása:

A versenytárgyalást Ács Város Jegyzője vezeti. A kikiáltási árat követően az ingatlan vételára 50.000 forintonként nő. A résztvevő a versenytárgyalást vezető által elmondott összeg elfogadását kézfelemeléssel jelzi.
A legmagasabb összeget kínáló vevővel köt szerződést az önkormányzat. Az önkormányzat fenntartja magának a jogot, hogy nem hirdet győztest.
Az árverésen negatív licit nincs.

Az ingatlan adásvétele:

A versenytárgyalás nyertesével való szerződéskötés és tulajdonszerzés csak a teljes vételár kiegyenlítése után történik meg, ezt követően kerül az ingatlan a vevő birtokába. A vételárat egy összegben a versenytárgyalást követő 8 napon belül kell befizetni az önkormányzat számlájára. A nyertessel való szerződéskötés legkésőbb a vételár befizetésétől számított 15 napon belül történik.
Ha az árverés nyertese hitelt kíván felvenni a vételár kifizetéséhez a hitelügyintézés ideje nem számít bele a fizetési és szerződéskötési határidőbe. A hitel ügyintézés megindítását a pénzintézetnek írásban igazolnia kell, a versenytárgyalás napjától számított 8 napon belül.
Amennyiben a szerződéskötés vagy a vételár megfizetése a vevő érdekkörébe felmerülő okból meghiúsul úgy a vevő a bánatpénzt, illetve a foglaló összegét elveszíti. Az ingatlan adásvételével kapcsolatban felmerülő valamennyi költség, illetve a szerződés elkészíttetése a vevőt terheli. ”


Határido:
Azonnal

Felelos: