Ács város honlapja



Határozat száma:
111/2012 2012.05.30.

Tárgya:
Rendezési terv

Határozat:
111/2012.(V.30.) sz. határozat

1, A Leier Monolit Kft. üzemfejlesztési lehetoségének biztosítása érdekében támogatja a 0429/7 hrsz-ú kereskedelmi, szolgáltató, gazdasági terület besorolású telek olyan övezetbe való átsorolását, ahol a beépítettség mértéke legfeljebb 60%, az épület építmény magassága pedig legfeljebb 15 méter lehet.

2, A Képviselo-testület a 0433/5 hrsz-ú Gksz besorolású telek fejleszthetosége érdekében támogatja az autópálya csomópont északi oldalán a 8151 számú úton tervezett körforgalmú csomópont és a 8151 számú út tervezett új nyomvonalának a tervbol való kivételét. A gazdasági terület megközelítését az országos közutak meglévo nyomvonalának megtartásával, a gazdasági terület feltárását a 0433/4 hrsz-ú árok mellett tervezett feltáróút szabályozásával támogatja.

3, A Képviselo-testület támogatja az INVEST Kft. autópálya csomóponthoz közeli 0421/22 hrsz-ú, jelenleg általános mezogazdasági terület besorolású telek átminosítését, kereskedelmi, szolgáltató, gazdasági területté. Az átsorolási igény indoka, hogy a mezogazdasági gépállomás, gépkereskedelem létesítésére az építési engedélyt már megkapta az INVEST Kft., de a megvalósításhoz pályázati pénzt csak gazdasági területi besorolás esetén nyerhetnek el.

4, A Képviselo-testület támogatja a RONBILD Kft., a VG-Therm Kft., valamint a Richmond Logistic s.r.o. tervezett erdoterület besorolású 0444/8 hrsz-ú telkének olyan különleges, vagy gazdasági területi besorolását, ahol alternatív tüzeloanyag-gyártó üzem, biogáz üzem és az ahhoz kapcsolódó logisztika és a tüzeloanyag- gyártás visszamaradó melléktermékeibol, építoanyag-gyártás megvalósítható. A módosítás elindításának feltétele az elozetes vizsgálati dokumentáció benyújtása az illetékes környezetvédelmi hatóságnak, vagy a környezeti vizsgálati eljárás tervtol független lefolytatása.


5, A Képviselo-testület támogatja az EAST- WEST Port Kft. 0140/7, 0140/8, 0140/4 és 0142 hrsz-ú telkeinek olyan különleges, vagy gazdasági területi besorolását, ahol kiköto és az ahhoz kapcsolódó logisztika központ építése megvalósítható.

6, A 3. 4. és 5. módosítási igény miatti biológiai aktivitás-érték csökkenés kompenzációját részben az érintett telkeken belül, részben a hatályos településrendezési tervekben mezogazdasági területként szabályozott erdok erdoterületté történo átsorolásával kell biztosítani.



Ács Város Önkormányzatának Képviselo-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy az eloterjesztés szerint a településrendezési terv módosításának folyamatát indítsa el.

A tervezo KÖRNYEZETTERV Kft.-vel, valamint a KÖRNYEZETTERV 2004 Bt.-vel a tervezési szerzodést kösse meg.

A tervezés folyamata csak akkor indítható el, ha a településrendezési terv módosítását igénylo szervezetek a rájuk eso tervezési díjat az önkormányzat számlájára befizették.
Felelos: Lakatos Béla polgármester
Határido: 2012. június 15.


Ács, 2012. május 31.




dr. Malomsoki István s.k. Lakatos Béla s.k.
jegyzo polgármester



Kivonat hiteléül:




Tóth Gyozoné
jkv.vez.
2012. 05. 31.


Határido:
2012.06.15.

Felelos:
Dr. Fülesné Balogh Anita jegyzo