Ács város honlapja



Határozat száma:
76/2007 2007.04.26.

Tárgya:
Közszolgálati Szabályzat módosítása

Határozat:
Ács Nagyközség Képviselő Testülete a Polgármesteri Hivatal köztisztviselőire vonatkozó Közszolgálati Szabályzatot az előterjesztés szerint és az alábbi kiegészítésekkel fogadja el:
- a II. fejezet 1. pontja az e/ és a h/ részéig kiegészül:
„a polgármesterrel történt előzetes egyeztetés után”,
- a VI. fejezetben a temetési segély szövege helyébe az alábbi lép:
A munkáltató a köztisztviselőt szociális helyzetétől függetlenül a Ptk. 685. § b/ pontjában felsorolt közeli hozzátartozója halála esetében – amennyiben eltemettetéséről ő gondoskodik – temetési segélyben részesíthető. A temetési segély összege az illetményalap másfélszerese, amelynek kifizetésére halotti anyakönyvi kivonat, valamint a hozzátartozói kapcsolat igazolása után kerül sor, továbbá írásbeli nyilatkozat arról, hogy az elhunyt temetésének költségeit részben vagy egészben ő fedezte.
A munkáltató az alkalmazásában álló köztisztviselő halála esetén a köztisztviselő eltemettetéséről gondoskodó házastársat, gyermeket, szülőt az illetményalap háromszorosának megfelelő temetési segélyben részesítheti. A temetés kifizetésére a halotti anyakönyvi kivonat és a temetésköltségeit tartalmazó számla bemutatása után kerül sor.


Határido:
Azonnal

Felelos: